60 diamanten huwelijksjaren voor echtpaar Sewcharan-Fatingan

Een prachtige mijlpaal was het voor het echtpaar Sewcharan-Fatingan, toen ze op 25 april te midden van hun kinderen hun diamanten huwelijksjubileum mocht vieren.

De heer Robby Rambriedj Sewcharan, zag het levenslicht op 10 september 1944 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van vier kinderen waarvan hij het tweede kind is. Al op zijn veertiende begon hij te werken bij een confectiebedrijf als kleermaker. Na wat ervaring te hebben opgedaan ging hij over tot een andere uitdaging. Vanaf zijn 28e jaar werkte hij voor zo’n veertien jaren als chauffeur. Na een mooie leeftijd te hebben bereikt werkt hij ook voor de bedrijven Sur Ali en Cambior eveneens als chauffeur. 

In zijn vrije tijd reed hij taxi en deed daarnaast ook nog aan landbouw. Zijn dagelijkse bezigheden zijn lezen en tuinieren. Zich bezig houden met de cultuur is zijn hobby.

Mevrouw Jettie Soemintra Fatingan is geboren op 22 januari 1948 ook in het district Suriname. Zij is de oudste dochter uit een gezin van twaalf kinderen. Na te zijn gehuwd beoefende zij van huis uit het beroep van modiste. Daarnaast had zei ook de zorg over het gezin. Haar hobby’s zijn hengelen.

Het huwelijk van het echtpaar is gearrangeerd door wederzijdse families. Uit het huwelijk zijn een dochter en drie zoons geboren. Ook is het echtpaar rijk aan tien kleinkinderen en twee achter kleinkinderen.

Met trots kondigt het echtpaar aan hun eigen perceel te hebben gekocht en hun eigen woning te hebben opgezet. Als geloofsovertuiging belijdt het echtpaar het hindoe geloof en bezoekt verschillende mandirs in de omliggende omgeving.

De felicitaties zijn overgebracht door de regeringsvertegenwoordigers van ressort Wanica Zuid-Oost. Het echtpaar mocht een bloemstuk, een ingelijste foto en een oorkonde in ontvangst nemen. De middelen de bij een dergelijke mijlpaal horen werden overgemaakt op een bankrekening nummer opgegeven door het echtpaar, zo bericht het Burger Informatie Centrum Wanica Zuid-Oost.

error: Kopiëren mag niet!