Extreme Hittegolf Verstoort Dagelijks Leven in Zuid- en Zuidoost-Azië**

Zuid- en Zuidoost-Azië worden momenteel geteisterd door een extreme hittegolf, met temperaturen die op sommige plaatsen de 45 graden Celsius bereiken. Deze uitzonderlijk hoge temperaturen hebben geleid tot de sluiting van duizenden scholen en het uitvaardigen van gezondheidswaarschuwingen door autoriteiten in de regio. In de Filippijnen zijn persoonlijke lessen op alle openbare scholen tijdelijk opgeschort. Thailand rapporteert dit jaar al minstens dertig sterfgevallen door zonnesteek, en ook in Cambodja, Myanmar, Vietnam, India, en Bangladesh waarschuwen meteorologen voor aanhoudende temperaturen boven de 40 graden Celsius. Deze hittegolf benadrukt de impact van klimaatverandering, die hittegolven langer, frequenter en intenser maakt. Lokale bewoners zoeken ’s nachts verkoeling in parken om aan de hitte van hun huizen te ontsnappen. De mondiale temperaturen bereikten vorig jaar recordhoogtes, en Azië warmt in een bijzonder snel tempo op, onderstrepend de noodzaak van dringende maatregelen tegen klimaatverandering.

error: Kopiëren mag niet!