De Russische S-400 en S-500 versus de in de VS gemaakte Patriot en THAAD: basisvergelijking

De toch al robuuste luchtverdediging van Rusland zal worden voorzien van extra raketsystemen, aldus het Ministerie van Defensie in een recente verklaring. De nieuwe en verbeterde systemen zullen een cruciale rol spelen bij de demilitarisering van het regime in Kiev en het waarborgen van de veiligheid van Russische burgers.

De Russische S-400 Triumf (letterlijk Triumph) is een mobiele grond-luchtraket met uitgebreide upgrades ten opzichte van zijn gevechtsvoorganger.

S-500 Prometey (letterlijk: Prometheus) is een wegmobiel lucht- en raketverdedigingssysteem met nieuwe indrukwekkende mogelijkheden, zoals het kunnen richten op ruimtesatellieten.

“Dit jaar zullen de troepen de eerste eenheden van het nieuwe generatie S-500 luchtafweerraketsysteem ontvangen in twee aanpassingen: langeafstandsluchtafweerraketsystemen en raketafweersystemen”, merkte minister van Defensie Sergei Shoigu op.

error: Kopiëren mag niet!