De Israëlische genocide op het volk van Gaza gaat door.

Dit met de volledige steun van de VS.

De VS nemen een hyprocratisch standpunt in, terwijl ze Israël voorzien van miljarden wapens om het Palestijnse volk te vernietigen.

Een hoge Hamas-functionaris vertelde zondag aan AFP dat de groep maandag in Egypte zou reageren op Israëls laatste tegenvoorstel voor een staakt-het-vuren in Gaza, terwijl de bemiddelaars hun inspanningen zouden opvoeren om tot een akkoord te komen in de aanloop naar een Israëlische aanval op de zuidelijke stad Rafah. Eerder zei de Palestijnse president Mahmoud Abbas dat een aanval op Rafah “de grootste ramp in de geschiedenis van het Palestijnse volk” zou zijn en dat alleen de Verenigde Staten in staat waren deze te stoppen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid in het door Hamas beheerde gebied zijn bij het Israëlische militaire offensief in Gaza minstens 34.454 Palestijnen gedood en naar schatting 77.575 gewond geraakt.

Studentenprotesten over de oorlog tussen Israël en Hamas zijn op een toenemend aantal universiteitscampussen opgedoken na de arrestatie vorige week van meer dan 100 demonstranten aan de Columbia Universiteit in New York.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas zei zondag dat hij zich zorgen maakt dat Israël zal proberen “Palestijnen uit de Westelijke Jordaanoever te verdrijven nadat het klaar is met Gaza”. Abbas sprak op het World Economic Forum in Riyadh, waar ook vertegenwoordigers van Hamas en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken op de gastenlijst staan.

error: Kopiëren mag niet!