Vier ‘stoer doende’ jongens door politie Jeugdzaken opgepakt

Agenten van de afdeling Jeugdzaken (JZ) binnen het Korps Politie Suriname hebben na kennis te hebben genomen van een filmpje dat donderdag 25 april viraal ging op social media, vier scholieren in de aangehouden.

Na hun aanhouding moesten de ouders zich ook melden op het politiebureau. De vier onbezonnen jeugdigen zijn voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie en een flinke reprimande van de politie, huiswaarts gestuurd met hun ouders. Een vijfde scholier moet zich volgens afspraak vandaagm zaterdag 27 april, ook met zijn ouders, bij de Jeugdpolitie melden

In het filmpje zijn zes jeugdige jongens te zien, van wie vijf gekleed waren in het VOJ-schooluniform en één in gewone burgerkleding. De jongens zijn in de video te zien met onder andere wapens en scherpe voorwerpen.

De politie van Jeugdzaken die vrijdagochtend belast was met surveillance werkzaamheden in de omgeving van de Mr. J. Lachmonstraat, nabij de Technische school, trof de 15-jarige J.H. aan, die gelijk in de kraag werd gevat. Kort daarna kon de 17-jarige E.P. die ook in de omgeving was, in de boeien worden geslagen. 

Later konden twee andere jongens worden opgepakt en een vijfde moet zich dus vandaag, zaterdag, bij de politie melden, met zijn  ouders.

“Jongeren/scholieren!! Wees bewust van de gevaren die je met je meedraagt. Wapens en scherpe voorwerpen kunnen ernstige verwondingen of zelfs de dood met zich meebrengen. Bovendien riskeer je een strafvervolging als je met wapens of scherpe voorwerpen wordt betrapt. De politie zal niet schromen om over te gaan tot aanhouding”, aldus een waarschuwend geluid van de politie.

error: Kopiëren mag niet!