Miley Cyrus en Beyoncé zijn nog maar net begonnen

Beyoncé veroverde de Billboard-hitlijsten met haar nieuwe album Cowboy Carter en de nummers die twee weken geleden op de countryset stonden. De grootste nieuwe hit van het stel was ‘II Most Wanted’, een duet met Miley Cyrus.

Terwijl die verlaging in de Hot 100 begint te vallen, wint het aan populariteit op de radio, wat in Amerika ongelooflijk belangrijk blijft als het gaat om het maken van een goede hit. “II Most Wanted” debuteert deze week in de Pop Airplay-hitlijst. Het nummer komt op nummer 31 terecht in de Billboard-ranglijst van de nummers die het grootste aantal kijkersindrukken genereren in de top 40 van popradiostations in de VS.

Cyrus en Beyoncé behalen deze week hun eerste gezamenlijke hit in een van de radiolijsten van Billboard. “II Most Wanted” markeert de eerste samenwerking tussen de twee supersterren, en het wordt een snelle hit op popstations overal omdat het wordt gepusht als de nieuwste single van Cowboy Carter.

“II Most Wanted” verdient deze week het meest verheven debuut op de Pop Airplay-hitlijst. Sterker nog, het is een van de slechts twee nieuwkomers op de lijst. 

Hoziers ‘Too Sweet’ lanceert slechts één trede achter het Beyoncé/Cyrus-duet. Met deze laatste overwinning verzamelt Cyrus haar negentiende carrièreplaatsing op de Pop Airplay-hitlijst. Beyoncé, die hier al veel langer mee bezig is dan haar tegenhanger, heeft nu 29 optredens op de lijst staan. Dat bedrag omvat alleen haar solowerk, en niet de muziek die ze uitbracht als lid van Destiny’s Child.

Beyoncé vult deze week twee plekken op de Pop Airplay-hitlijst. Haar eerste single van Cowboy Carter, ‘Texas Hold ‘Em’, klimt deze keer naar een nieuw hoogtepunt van nummer 7 op de ranglijst. “II Most Wanted” is nog maar net begonnen, en het zal vrijwel zeker de komende weken blijven stijgen op de Pop Airplay-hitlijst.

Het kan ook andere Billboard-ranglijsten bereiken die zich op radio richten, waarbij verschillende mogelijke nieuwe huizen voor de titel zijn. Met zowel Beyoncé als Cyrus aan boord, en er wordt veel geld in het circuit en de promotie ervan gestoken, zouden de twee binnenkort een nieuwe top 10-hit kunnen claimen, en het is niet te voorspellen hoe hoog de prijs zal stijgen.

error: Kopiëren mag niet!