Werkneerlegging bij BOG

Het personeel bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft maandag het werk volledig neergelegd. Op een ledenvergadering van de personeelsbond werd hiertoe besloten.

Directe aanleiding voor de werkneerlegging is de onveilige situatie op het BOG-terrein. Het personeel voelt zich niet veilig. Afgelopen vrijdag bevonden zich onbekende personen op het terrein die volgens het personeel zich vreemd gedroegen. De politie werd ingeschakeld, doch die kon vanwege “onmacht” niet komen. 

Het is vaker gebeurd dat voertuigen van personeelsleden op het terrein doelwit zijn geworden van diefstallen. Ook na reguliere werktijden schijnen onbekenden zich vrijelijk toegang te verschaffen tot het terrein en de gebouwen. 

Tegen de achtergrond van de criminaliteitssituatie in het land, voelt het personeel zich niet veilig. Ze wil dat de leiding voor adequate bewaking zorgt. 

De personeelsbond grijpt de situatie van onveiligheid aan om ook aandacht te vragen voor de onderhandelingen met de overheid over kleding en vervoerstoelage. Deze onderhandelingen hierover met het Onderhandelingsorgaan van de Overheid zijn al enige tijd gaande, zonder dat er zicht is op een oplossing. 

De werkneerlegging houdt in dat alle afdelingen van het BOG zijn gesloten, van laboratorium tot de administratie. Volksgezondheid-minister Amar Ramadhin is op de hoogte gesteld van de werkneerlegging. Voor vandaag, dinsdag 23 april, staat een onderhoud gepland tussen de bond en de minister.

SS

error: Kopiëren mag niet!