Terughoudendheid om hulp te bieden in tijden van nood

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk voor mensen om in tijden van nood hulp te vragen of aan te bieden op social media. Echter, de opkomst van misbruik en bedrog op deze platforms heeft geleid tot een groeiende terughoudendheid onder burgers in Suriname om hulp te bieden aan mensen in nood.

Een zorgwekkende trend is het herhaaldelijk gebruik van verschillende accounts door dezelfde personen om hulp te vragen. Deze praktijk ondermijnt het vertrouwen van mensen in echte noodsituaties, omdat het moeilijk wordt om legitieme oproepen van nep te onderscheiden. Dit zorgt ervoor dat mensen niet langer hulp willen, uit angst om misleid te worden.

Een ander verontrustend fenomeen is het plaatsen van eigen rekeningnummers bij het delen van berichten van mensen in nood. In plaats van de financiële ondersteuning rechtstreeks naar de behoeftige persoon te sturen, plaatsen sommigen hun eigen rekeningnummer in de hoop donaties te ontvangen. Dit misbruik van goedheid en solidariteit versterkt de al bestaande terughoudendheid om hulp te bieden en ondermijnt het vertrouwen in online inzamelingsacties.

Personen die zich regelmatig inzetten om behoeftigen te helpen benadrukken het belang van voorzichtigheid en kritisch denken bij het bieden van hulp op sociale media. Ze wijzen op de noodzaak om verzoeken om hulp zorgvuldig te verifiëren voordat er geld of andere middelen worden gedoneerd. 

SK

error: Kopiëren mag niet!