Weetje van de dag – Vandaag in 1994: Oud-Amerikaanse president Nixon overleden

Voormalig president Richard M. Nixon is op 22 april 1994 overleden nadat hij vier dagen eerder een beroerte had gehad. Hij was de 37e president van de Verenigde Staten.

In een toespraak aan de Universiteit van Oxford in 1978 gaf Nixon toe dat hij tijdens zijn presidentschap een fout had gemaakt, maar hij voorspelde dat zijn prestaties in de loop van de tijd gunstiger zouden worden beoordeeld.

Hij zei tegen het jonge publiek: “Je zult hier in het jaar 2000 zijn, kijk eens hoe er dan over mij wordt gedacht.”

Nixon wordt het vaakst herinnerd vanwege zijn betrokkenheid bij het Watergate-schandaal als president en vanwege zijn vervolging in de Koude Oorlog van vermoedelijke communisten terwijl hij als Amerikaanse senator diende. Nixon liet echter een erfenis achter die net zo complex was als zijn persoonlijkheid.

Nixon en zijn vrouw Pat zijn beiden begraven op het terrein van zijn geboorteplaats in Yorba Linda, Californië.

error: Kopiëren mag niet!