Nieuwe MUMA ter bescherming van mitigerende vogelsoorten in Nickerie

Onlangs werd in de westelijke polders in het district Nickerie (meer bekend als Zeedijk, backtrack) een nieuwe “Multiple-use Management Area” (MUMA) toegevoegd aan de reeds bestaande natuurreservaten. Daartoe werd een bord onthuld in bijzijn van districtscommissaris Senrita Gobardhan en vertegenwoordigers van ’s Lands Bosbeheer, het ministerie van Grondbeheer en Bosbeleid en de organisatie Manomet. De onthulling van het bord markeert een cruciale stap in het beschermen van de rijke diversiteit aan vogelsoorten die in dit gebied voorkomen.

Het doel van deze toevoeging is voorts om de unieke mitigerende vogelsoorten te beschermen die een vitale rol spelen bij het beheersen en verminderen van specifieke problemen en uitdagingen in het lokale ecosysteem. Het gaat om roofvogels, insectenetende vogels, aaseters en migrerende vogelsoorten. Hun aanwezigheid is van onschatbare waarde voor het handhaven van het ecologische evenwicht en het bevorderen van gezonde en veerkrachtige ecosystemen.

Door middel van bestaande en nieuw te ontwerpen beheersplannen zullen de natuurreservaten en MUMA’s worden beheerd om de habitat van deze vogelsoorten te beschermen en te behouden. Dit omvat maatregelen zoals het behoud van geschikte nestel- en broedplaatsen, het minimaliseren van verstoringen in hun leefgebieden en het bevorderen van een duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

De toevoeging van deze nieuwe MUMA is een tastbaar bewijs van het voortdurende engagement voor natuurbehoud en duurzaam beheer. De instanties werken samen om de prachtige diversiteit aan vogelsoorten in Nickerie te koesteren en te beschermen, zodat ze nog vele generaties lang kunnen bestaan.

error: Kopiëren mag niet!