Indonesië: Eruptie vulkaan in noord-Sulawesi leidt tot evacuatie 11.000 bewoners

De Indonesische vulkaan Ruang in noord-Sulawesi is al een tijd actief en vorige week vond een eerste grote eruptie plaats. De autoriteiten evacueren nu zo’n 11.000 mensen na meerdere uitbarstingen.

Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten. Sommige mensen zouden zelf al in paniek zijn gevlucht. Toeristen worden opgeroepen uit de buurt te blijven. Vorige week werden al uit voorzorg al 800 mensen overgebracht naar het nabijgelegen eiland Tagulandang, maar ook daar vinden nu evacuaties plaats.

Woningen op Tagulandang hebben schade opgelopen door vallend vulkanisch gesteente. De autoriteiten hebben inwoners en gevangenen van het eiland gehaald en per boot naar Likupang gebracht.

De eruptie leidde ook tot het stilleggen van het vliegverkeer op internationale luchthaven van Manado, op zo’n 100 kilometer van de vulkaan. Er wordt gevreesd dat vulkanische as een risico kon vormen voor het vliegverkeer.

error: Kopiëren mag niet!