Directoraat Visserij ontvangt donatie van Shell, Chevron en Hess

Het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft woensdag 17 april een donatie ontvangen van Shell en partners Chevron en Hess. Het gaat om equipment ter waarde van ongeveer USD 50.000 dat ingezet zal worden voor het verzamelen en monitoren van visserijgegevens. 

De donatie omvat tablets voor het verzamelen van veldgegevens, persoonlijke beschermingsmiddelen voor de data opnemers van het directoraat, computers voor gegevensanalyse en een server voor het veilig opslaan van gegevens.

Gezien het belang van de sector is Shell een project aangegaan met het directoraat Visserij om de capaciteit van het directoraat te versterken teneinde de visstand te monitoren en het vergroten van de kennisbasis voor duurzaam beheer van de mariene hulpbronnen. 

“Het klimaat is schrikbarend aan het veranderen met alle, vaak genoeg negatieve gevolgen vandien. Hierdoor wordt de visserijsector beïnvloed en is monitoring van essentieel belang”, zei Tomas Willems, coördinator van de afdeling Statistiek en Onderzoek van het directoraat Visserij, tijdens de overhandiging ceremonie. 

Volgens Andrew Hepburn, Country Chair van Shell, betekent de overhandiging niet het einde van de samenwerking tussen hen en het directoraat Visserij. Shell en partners Chevron en Hess zijn zich ervan bewust dat de visserijsector van Suriname de ruggengraat vormt van veel kustgemeenschappen en bijdraagt aan de lokale economie, werkgelegenheid en voedselzekerheid.

error: Kopiëren mag niet!