Atalanta Elimineert Liverpool uit Europa League

In een teleurstellende wending voor Jürgen Klopp’s laatste seizoen bij Liverpool, werd het team uit de Europa League geknikkerd door Atalanta, dat met een totaalscore van 3-1 de halve finale bereikte. Ondanks een vroege voorsprong door een strafschop van Mohamed Salah in de tweede etappe, kon Liverpool de kloof niet overbruggen, na een verlies van drie doelpunten in de heenwedstrijd. De uitschakeling betekent een somber einde van het seizoen voor Liverpool, dat slechts één van de laatste negen wedstrijden won. Atalanta, dat voor het eerst sinds 1988 een Europese halve finale bereikt, overtreft de prestaties onder leiding van coach Gian Piero Gasperini en droomt nu van hun eerste grote trofee sinds 1963. Klopp erkent de verdiensten van Atalanta en richt zich nu op de Premier League, terwijl Gasperini en zijn team gevierd worden voor hun historische prestatie.

error: Kopiëren mag niet!