De Amerikaanse steun en oorlog

De Amerikaanse steun voor Israël is onverkort van kracht terwijl de ongelijke oorlog in Palestina doorgaat. De laatste ontwikkeling is dat Iran een aanval heeft uitgevoerd op Israël nadat dit land een Iraanse basis in Syrië had aangevallen. De actie van Iran was zwak en zegt het land klaar te zijn met de vergeldingsactie. Alhoewel Iran vasthoudt door te stellen dat zijn aanval effect heeft gehad, zeggen anderen dat alle drones gestuurd door Iran zijn neergehaald. 

In elk geval is er nu een beetje vrees voor een wijdere verstoring van de vrede in het Midden Oosten. Wanneer die vrede in deze regio wordt verstoord leidt het tot disrupties op de wereldmarkt en die onrust wordt in de meeste gevallen geïmporteerd door Suriname. De kleine man voelt de onrust dan in zijn zak. Wij zelf denken niet dat de vrede in het Midden Oosten zal worden verstoord, omdat het leger van Israël een verlengstuk is van het Amerikaanse leger. De oorlog in Gaza is een oorlog vanuit het leger ondersteund door de USA. Deze oorlog is een Amerikaanse oorlog die weliswaar door Israël wordt uitgevoerd. De landen in de regio, de zogenaamde Arabische en moslimlanden, zullen het niet in hun hoofd halen om een oorlog te starten tegen de machtige USA. Het gevolg van zo een oorlog zou kunnen betekenen een val van de zittende regimes die over het algemeen dictatoriaal van aard zijn.

De koningshuizen die in de moslimlanden regeren, zullen hun troon niet in risico brengen door te kiezen voor de Palestijnen. Deze Arabische landen onderhouden eerder zeer warme banden met Israël en in principe met de USA. In ruil daarvoor krijgen ze terug de zogenaamde bescherming vanuit de USA, wat erop neerkomt dat Amerika hun een aantal zaken gunt als de dictatuur, de mensenrechtenschendingen en de onderdrukking van de vrouwen en andersdenkenden. 

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn onmiddellijke oorlogskabinet overwegen welke actie moet worden ondernomen na de aanval van Iran van afgelopen zaterdag.

Bondgenoten, waaronder de Verenigde Staten, hebben er bij Israël op aangedrongen niet het risico te lopen een breder regionaal conflict te ontketenen. 

President Joe Biden heeft duidelijk gemaakt dat Amerikaanse troepen zich niet zullen aansluiten bij een vergeldingsaanval op Iran.  Deze verklaringen zijn van nul en generlei waarde, omdat het Amerikaanse leger op andere manieren ondubbelzinnig het Israelisch leger ondersteunt. Biden geeft verklaringen uit om zogenaamd niet als medeplichtige in de oorlog over te komen, maar deze oorlog is een oorlog van Biden in de eerste plaats. 

De vraag is nu wat Israël zal doen na de uiterst zwakke aanval van Iran. Israël zou op de Iraanse aanval ​​kunnen reageren met eigen luchtaanvallen. Dit, vooral omdat de Iraanse luchtverdediging als veel minder goed ontwikkeld wordt beschouwd dan het meerlagensysteem dat Israël en zijn bondgenoten zaterdagavond hebben ingezet. Iran zal het dus in een oorlog altijd afleggen tegen Israël en dat is ook het geval bij de andere Arabische landen. Al deze landen gecombineerd vormen ook geen kracht tegen Israël, omdat uiteindelijk de Amerikaanse steun zal inkomen. Een Israëlische luchtmacht officier verklaarde tijdens een persmoment tegen verslaggevers dat de luchtmacht klaar was om Israël te verdedigen. 

Wanneer Israël en de USA praten over verdedigen, dan hebben ze het eigenlijk over aanvallen. Burgerdoelen zijn daarbij niet uitgesloten en het is allemaal part of the game. Een deel van de verdediging bestaat uit reageren en aanvallen als dat nodig is. 

Israël zal op gegeven moment in de komende dagen een aanval plegen en zogenaamd zal het zijn om preventief een aanval onklaar te maken. 

Wanneer de USA Iran aanvalt, zal een aantal moslimlanden daar heel blij mee zijn. Geopolitiek zal  zo een aanval namelijk betekenen dat hun invloed in de regio groter wordt. We denken in de eerste plaats aan de grootste vriend van de USA en Israël: Saoedi-Arabië: het land dat miljoenen moslims van de hele wereld bezoeken om op bedevaart te gaan. Er zijn opvattingen die aangeven dat door de ontheiliging van Saoedi-Arabië door bepaalde landen, zoals de USA, de pelgrimstocht naar dit land in een ander licht is komen te staan.  

In elk geval is het besluit om Iran en andere landen aan te vallen puur van de regering van Israël. Het is aan hen om te beslissen hoe, wanneer en of wordt aangevallen, zei een militaire officier in de media. Een dergelijke aanval zou strategische faciliteiten kunnen treffen, waaronder bases van de Revolutionaire Garde of nucleaire onderzoeksfaciliteiten. Voormalige inlichtingen functionarissen zeggen dat het minder waarschijnlijk is dat de civiele infrastructuur, zoals energiecentrales, wordt getroffen, maar wij sluiten juist dat niet uit. Er wordt aangegeven dat burgerslachtoffers moeten worden vermeden, maar die garantie is er niet. Er is namelijk geen correctie voor Israël in de wereld. 

Er worden verklaringen door de USA gedaan om te voorkomen dat er verder internationale steun verloren gaat voor de Amerikaanse oorlog in Gaza. De Iraanse autoriteiten zouden kwetsbaar zijn voor druk van het volk vanwege de politieke repressie en de slechte economische situatie, waardoor Iran dus weer aanvallen zou kunnen plegen. De USA zou namelijk niet meer handelen zoals het gedaan heeft in Libië en Irak. Maar wanneer het hun te bont wordt, zal de USA de regering in Iran afzetten onder een bepaald excuus dat na jaren zal blijken een leugen te zijn. 

Er wordt aangenomen dat aanzienlijke burgerslachtoffers waarschijnlijk de Iraanse publieke steun achter de regering zullen verwerven. Maar uiteindelijk zal de USA toch haar zin krijgen en daarmee ook Israël 

Wat wij ons afvragen is wanneer de oorlog in Palestina  voorbij zal zijn, wij vrezen dat deze oorlog op de middellange termijn niet ophoudt.  

error: Kopiëren mag niet!