Opmerkelijk: Bibliotheekboek 105 jaar te laat teruggebracht zonder boete

Een boek dat in 1919 werd geleend van Poudre Libraries in Colorado, is meer dan een eeuw later teruggebracht. Het boek, “Ivanhoe” van Walter Scott, had een terugkeerdatum van 13 februari 1919. 

Een onbekende vrouw retourneerde het boek nadat haar broer het vond tijdens het doorspitten van hun moeders bezittingen in Kansas. Volgens de oude regels zou de te-laat-boete ongeveer $760 zijn, wat neerkomt op circa $14.000 na inflatiecorrectie. 

Echter, Poudre Libraries stopte in november 2020 met het in rekening brengen van te-laat-boetes. Het goedbewaarde boek, dat driemaal werd uitgeleend voor het 105 jaar vermist raakte, zal waarschijnlijk in een museum worden geplaatst of tentoongesteld worden in de bibliotheek.

error: Kopiëren mag niet!