Ethiopische Lemma en Keniaanse Obiri Overheersen Boston Marathon 2024

BOSTON (AP) – De 128e Boston Marathon, gehouden op 15 april 2024, werd gedomineerd door Sisay Lemma uit Ethiopië in de herencategorie en Hellen Obiri uit Kenia in de damescategorie. Lemma veroverde de eerste plaats met een tijd van 2 uur, 6 minuten en 17 seconden, waarmee hij een van de snelste tijden in de geschiedenis van de race neerzette. Obiri handhaafde haar titel door te winnen met een tijd van 2:27:37, slechts acht seconden voor op haar dichtstbijzijnde concurrent. Het evenement trok ongeveer 30.000 atleten uit 129 landen, die de 42,2 kilometer van Hopkinton naar Boston aflegden onder zomerse omstandigheden die lopers naar hydratatie deden grijpen. Beide winnaars ontvingen een vergulde olijvenkrans en $150,000 uit een totale prijzenpot van meer dan $1 miljoen. Het evenement was niet alleen een viering van sportieve prestaties maar markeerde ook de verjaardag van de tragische bomaanslag in 2013.

error: Kopiëren mag niet!