De militaire chef van Oekraïne waarschuwt voor een verslechterende situatie in het oosten

April 15, 2024 – De situatie in het oosten van Oekraïne is “aanzienlijk verslechterd”, waarbij Russische troepen de aanvallen hebben opgevoerd tijdens een periode van warm en droog weer.

De strijdkrachten van president Vladimir Poetin dringen door in het oosten van Oekraïne in hun streven naar een bezetting van de hele Donetsk-regio, een van de doelstellingen van de grootschalige invasie van Rusland in 2022.

Na ongeveer een jaar geleden het bolwerk van Bakhmut te hebben ingenomen en daarbij zware verliezen te hebben geleden, is het volgende grote doelwit van Rusland Chasiv Yar, wiens verhoogde positie het van cruciaal belang maakt voor de Oekraïense verdediging van de regio.

Russische strijdkrachten exploiteren het tekort aan mankracht en munitie in Oekraïne, dat wordt verergerd door een maandenlange vertraging bij de goedkeuring van een Amerikaans militair hulppakket ter waarde van ruim 60 miljard dollar, aldus Bloomberg.

error: Kopiëren mag niet!