Bernd Hoelzenbein, Wereldkampioen van 1974, Overleden op 78-jarige Leeftijd

Bernd Hoelzenbein, winnaar van het Wereldkampioenschap met West-Duitsland in 1974, is op 78-jarige leeftijd overleden, meldt zijn langdurige club Eintracht Frankfurt. Als aanvaller of vleugelspeler maakte Hoelzenbein vijf doelpunten in 40 wedstrijden voor West-Duitsland. Tijdens de WK-finale van 1974 tegen Nederland in München, verdiende Hoelzenbein de penalty die door Paul Breitner werd benut, waardoor de score naar 1-1 werd gebracht. Hoewel hij door Nederlandse fans werd bekritiseerd voor duiken, bleef hij volhouden dat het een “duidelijke penalty” was. Bij Eintracht Frankfurt, waar hij het grootste deel van zijn carrière speelde, blijft hij de topscorer van de club met 160 doelpunten in 420 optredens. Na zijn tijd bij Frankfurt, speelde hij in de Verenigde Staten en keerde later terug naar Frankfurt als administrator en scout.

error: Kopiëren mag niet!