Zonne-energieproject verbetert levens in Suriname

Het door Power Construction Corporation of China (PowerChina) uitgevoerde landelijke microgrid fotovoltaïsche project in Suriname, sluit naadloos aan bij de energiestrategie van het land. Volgens de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, heeft het project aanzienlijk bijgedragen geleverd aan het verbeteren van de levensstandaard in achtergestelde binnenlandse gebieden door een continue stroomvoorziening te bieden. 

Sinds de start van het project in 2019, met de dorpen Goejaba en Pikin Slee, is het elektriciteitsprobleem voor nabijgelegen dorpen opgelost en staat de tweede fase van het project, die in 2021 begon, klaar om 50 dorpen van elektriciteit te voorzien. 

Suriname, als een van ’s werelds drie koolstofnegatieve landen, zet sterk in op hernieuwbare energie, met het doel een steeds groenere voetafdruk te realiseren.

Abiamofo onderstreepte ook de potentie voor samenwerking tussen Suriname en China op het gebied van mijnbouw en milieubescherming.

error: Kopiëren mag niet!