World Athletics introduceert prijzengeld voor Olympische Goudwinnaars

World Athletics, als eerste internationale sportfederatie, introduceert prijzengeld voor Olympische goudwinnaars tijdens de Spelen in Parijs, met een beloning van $50.000 per gouden medaille. Deze historische beslissing creëert een prijzenpot van $2,4 miljoen, waarbij estafettewinnaars hun deel evenredig verdelen. Deze stap richt de aandacht op de financiële uitdagingen waarmee atleten te maken hebben, gezien de kosten voor coaching, fysiotherapie, reiskosten voor wedstrijden en levensonderhoud. Vele atleten, waaronder ongesponsorde, hebben ondanks financiële belemmeringen toch belangrijke kampioenschappen bereikt. De beslissing wordt geprezen als een langverwachte en broodnodige ondersteuning voor atleten in een sport waar professioneel voortzetten vaak financieel uitdagend is. World Athletics-voorzitter Seb Coe ziet dit als een belangrijke stap in het erkennen en ondersteunen van atleten en overweegt uitbreiding naar zilveren en bronzen medaillewinnaars voor de Olympische Spelen van 2028 in LA.

error: Kopiëren mag niet!