Kwartfinale UEFA Champions League, dinsdag 16 april

DOOR CHRIS DINSDALE
16 april 2024 – UEFA Champions League kwartfinales van de tweede etappe, inclusief wedstrijden tussen Barcelona en PSG in het Olympisch Stadion van Lluís Company, Barcelona. De winnaars spelen in de halve finale tegen Borussia Dortmund of Atletico Madrid.

De UEFA Champions League 2023/24 is het 32e seizoen van het belangrijkste clubvoetbaltoernooi van Europa.

De Engelse Premier League-zwaargewichten Manchester City zijn de titelverdediger na de overwinning op Internazionale in de finale van vorig seizoen en hebben voor het eerst de titel veroverd.

De finale wordt op 1 juni 2024 gespeeld in het Londense Wembley Stadion.

De UEFA Champions League wordt betwist door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste nationale UEFA-bonden. Het is de topclubcompetitie in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De finale van de Champions League is het meest bekeken jaarlijkse sportevenement ter wereld.

error: Kopiëren mag niet!