VS stuurt Meer Troepen naar Midden-Oosten in Licht van Dreiging uit Iran

De VS heeft extra troepen naar het Midden-Oosten gestuurd als voorbereiding op een mogelijke Iraanse aanval op Israël, wat de vrees voor een grootschalige oorlog aanwakkert. Het Pentagon heeft de USS Dwight Eisenhower naar de Rode Zee verplaatst als een waarschuwing aan Teheran en ter bescherming van Amerikaans personeel. Deze stap volgt na de dreiging van vergelding door Iran voor de aanval op een gebouw bij de Iraanse ambassade in Damascus, Syrië, waarbij leden van de Revolutionaire Garde omkwamen. De spanningen in het Midden-Oosten verscherpen, vooral nadat de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei wraak zwoer en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu geweld beloofde als reactie op eventuele aanvallen van Iran. De VS neemt de situatie zeer serieus en is constant in communicatie met Israëlische tegenhangers over zelfverdediging tegen dergelijke aanvallen.

error: Kopiëren mag niet!