Voormalige VS-ambassadeur Veroordeeld als Cubaanse Spion

Manuel Rocha, een 73-jarige voormalige Amerikaanse diplomaat, is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het spioneren voor Cuba. Rocha, die meer dan 20 jaar diende in de Amerikaanse buitenlandse dienst, bekende tientallen jaren als geheim agent voor Cuba te hebben gewerkt. Naast de gevangenisstraf moet hij een boete van $500.000 betalen en samenwerken met de autoriteiten. Deze zaak, die een schok teweegbracht onder Amerikaanse buitenlandse diensten, is snel afgehandeld om een lange rechtszaak te voorkomen die meer inzicht zou hebben geboden in Rocha’s activiteiten voor Cuba. Ondanks zijn bekentenis blijven veel vragen onbeantwoord, waaronder het tijdstip waarop Rocha begon te spioneren voor Cuba. Rocha’s arrestatie onderstreept de verfijning van de Cubaanse inlichtingendiensten en de uitdagingen waar de VS mee te maken hebben in de omgang met spionage binnen haar regering.

error: Kopiëren mag niet!