President Santokhi rondgeleid door ‘Forbidden City’

President Chandrikapersad Santokhi is vandaag, zaterdag 13 april, rondgeleid door de historische binnenstad van Beijing, de ‘Forbidden City’.

De iconische stad wordt dagelijks door duizenden toeristen en bezoekers bezocht. Bij aankomst werd het Santokhi verwelkomd door de curator en enthousiaste bezoekers. President Santokhi werd bij dit bezoek vergezeld door First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry en de presidentiële delegatie bestaande uit onder andere de ministers Albert Ramdin en David Abiamofo.

De Verboden Stad was de plaats van waaruit de Chinese keizers van de Ming- en de Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De in de Chinese hoofdstad Beijing gelegen stad werd gebouwd en voltooid in de 13e eeuw. De zogeheten ‘verboden stad’ verkreeg deze naam vanwege het verbod op binnentreden door buitenstaanders. Alleen keizers, vorsten en aanverwanten werden toegestaan de stad te betreden.

Santokhi ontving na de rondleiding een boekwerk over ‘The Forbidden City’:

error: Kopiëren mag niet!