Moeder benadrukt belang van voorbereiden kinderen op nieuwe schoolkwartaal

Over enkele dagen begint de school alweer. Terwijl de kinderen nog genieten van hun laatste vakantiedagen, realiseren ouders zich ook hoe belangrijk het is dat hun kinderen voorbereid zijn op het nieuwe schoolkwartaal.

Sherrely, een moeder, deelde haar gedachten met Dagblad Suriname. Ze benadrukte, hoezeer ze het belangrijk vindt, dat kinderen kunnen genieten van hun vakantie, maar ook hoe essentieel het is om de leerstof met ze door te nemen. 

“Een keer zei een leerkracht tegen mijn dochter: ‘Je hebt zeker niets gedaan in de vakantie’. Ze kwam thuis en was helemaal van slag. Eerlijk gezegd hadden we niet veel gedaan in de vakantie, omdat ik ziek was geweest en er niemand was om haar extra te helpen. Hoewel ze altijd goede cijfers haalt, besef ik hoe belangrijk het is om de leerstof op te frissen. Het maakt niet alleen het werk van de leerkrachten makkelijker, maar het geeft de kinderen ook zelfvertrouwen als ze met een frisse start kunnen beginnen.”

“We hebben al wat taaloefeningen gedaan, zoals het lezen van teksten en het schrijven van zinnen. Dat blijkt echt een uitdaging te zijn op de basisschool. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te helpen als ouder. In het weekend gaan we rekenen doornemen, hoewel ze daarbij niet zoveel hulp nodig heeft. Dat is namelijk een vak waar ze heel goed in is. Het geeft me een goed gevoel om te zien, dat mijn dochter haar best doet en dat de tijd die ik in haar investeer, nooit verloren tijd is”, aldus Sherrely.
SK

error: Kopiëren mag niet!