Toekomst Julian Assange Lijkt te Verbeteren na Uitspraken President Biden

De toekomst van WikiLeaks-oprichter Julian Assange ziet er veelbelovend uit na recente ontwikkelingen. De Amerikaanse president Joe Biden heeft aangegeven de zaak tegen Assange, die momenteel geconfronteerd wordt met 18 strafrechtelijke aanklachten met een potentiële gevangenisstraf van 175 jaar, mogelijk te willen beëindigen. Het juridische team van Assange heeft deze ontwikkeling als bemoedigend beschouwd. Barry Pollack, Assange’s hoofdadvocaat, heeft de hoop uitgesproken dat deze zaak, die hij beschrijft als een “ongekende vervolging” voor het publiceren van waarheidsgetrouwe informatie, wordt ingetrokken. Daarnaast heeft het Australische parlement in februari opgeroepen tot het beëindigen van de vervolging en voor repatriëring van Assange naar Australië. Assange, die sinds 2019 in een Britse gevangenis verblijft na te zijn uitgeleverd door de Ecuadoraanse ambassade, heeft onlangs toestemming gekregen om in beroep te gaan tegen zijn uitlevering aan de VS.

error: Kopiëren mag niet!