Personeel RGD legt werk volledig neer

Het personeel bij de Regionale Gezondheidsdienst, RGD, heeft sinds vorige week vrijdag het werk volledig neergelegd. De prikactie van de vakbond, waarbij er tot 10 uur werd gewerkt, is verscherpt. 

De vakbond wil uitbetaling van de afgesproken overbruggingstoelage van SRD 3.500 over februari en maart uitbetaald hebben. Er is tot verscherping van de acties overgegaan, omdat het niet duidelijk is wanneer de gelden uitbetaald zullen worden. 

Uit een gesprek met de leiding van de RGD is de vakbond gebleken dat het ministerie van Financiën en Planning verzuimd heeft de gelden aan de RGD over te maken. De prikactie van vorige week hebben er niet toe geleid dat er beweging is gekomen zijdens de overheid. Daarom is tot verscherping van de acties overgegaan. 

De RGD-diensten aan het publiek zijn helemaal komen weg te vallen. Er is geen dispensatie verleend aan bepaalde afdelingen. Het personeel van de middag-, wacht- en ambulancediensten is ook in actie.

SS

error: Kopiëren mag niet!