Franse Atlete Anouk Garnier Verbreekt Wereldrecord met Klim op Eiffeltoren

Op 10 april 2024 heeft de Franse atlete Anouk Garnier een nieuw wereldrecord touwklimmen gevestigd door ruim 100 meter omhoog te klimmen naar de tweede verdieping van de Eiffeltoren. Garnier, reeds tweevoudig wereldkampioen in hindernissenparcours, bereikte de top in slechts 18 minuten. Deze prestatie volgt na haar verovering van de wereldkampioenstitel in haar sport, waarna ze op zoek ging naar een nieuwe uitdaging en besloot de Eiffeltoren te beklimmen. Ze overwon diverse hindernissen, waaronder het overtuigen van sponsors, gedurende haar jaar van voorbereiding. Garnier had ook een persoonlijk doel: geld inzamelen voor de strijd tegen kanker ter ere van haar moeder die aan de ziekte lijdt. Na deze prestatie kijkt Garnier uit naar een korte pauze, maar haar agenda staat al vol met toekomstige uitdagingen en evenementen.

error: Kopiëren mag niet!