CBP Neemt Wapens In Beslag Bestemd voor Mexico

De Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP) heeft in de periode van 19 februari tot 29 maart meer dan een dozijn AK-stijl wapens en pistolen in beslag genomen die op weg waren naar Mexico. Deze wapens waren bestemd voor transnationale criminele organisaties. De inbeslagnames vonden plaats bij tien afzonderlijke gebeurtenissen in de haven van Nogales, Arizona. In totaal namen de CBP-agenten 17 vuurwapens en ongeveer $50.000 in beslag. Onder de inbeslaggenomen items was een AK-stijl geweer dat uniek was doordat het op de blote borst van een migrant was vastgeplakt met zwarte tape. De operaties onthulden verschillende verbergingsmethoden, waaronder wapens verstopt in voertuigonderstellen en kookgerei. Havendirecteur Michael W. Humphries benadrukte de diversiteit aan methoden die worden gebruikt om wapens te verbergen en te smokkelen.

error: Kopiëren mag niet!