Onderzoek naar Matchfixing in Braziliaans Voetbal door Senaatscommissie

De Braziliaanse Senaat heeft een onderzoekscommissie opgezet om beschuldigingen van matchfixing in het voetbal te onderzoeken, met name gericht op beweringen van John Textor, eigenaar van de voetbalclub Botafogo. Textor beschuldigt Palmeiras van het manipuleren van wedstrijden, wat heeft geleid tot hun winst van het nationaalkampioenschap, ondanks Botafogo’s vroege voorsprong in het seizoen. De commissie, bestaande uit elf senatoren en voorgezeten door Jorge Kajuru, zal de betrokkenheid van spelers, teameigenaren en sportweddenschapsbedrijven onderzoeken. Voetballegende en nu senator Romário zal optreden als rapporteur van de commissie, die een mandaat heeft van zes maanden. Deze stap volgt op ontkenningen van Palmeiras en dreigementen van juridische acties door verschillende teams.

error: Kopiëren mag niet!