Aandacht in Chinese media voor staatsbezoek president Santokhi

Diverse bekende Chinese media maakten dinsdag melding van het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi met een delegatie aan China. De meeste media baseren hun berichten op een bericht van het staatspersbureau Xinhua.

Dit persbureau meldt, dat op uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping president Santokhi van 11 tot 17 april een staatsbezoek brengt aan China, zo maakte woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying maandag bekend.

Tijdens een dagelijkse nieuwsbriefing zei Mao Ning, een andere woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, dat dit jaar de vijfde verjaardag markeert van de oprichting van een strategisch samenwerkingspartnerschap tussen China en Suriname, en dat China het bezoek van president Santokhi aan China op dit speciale moment verwelkomt.

Tijdens het bezoek zal president Xi een welkomstceremonie houden voor president Santokhi, en zullen de twee staatshoofden gesprekken voeren en gezamenlijk de ondertekeningsceremonie van relevante samenwerkingsdocumenten bijwonen, zei Mao.

De Chinese premier Li Qiang en politiek topadviseur Wang Huning zullen respectievelijk president Santokhi ontmoeten en diepgaand van gedachten wisselen over de betrekkingen tussen China en Suriname en over kwesties van gemeenschappelijk belang, zei Mao.

“Suriname belangrijk land in Caribisch gebied”

Mao merkte op dat Suriname een belangrijk land in het Caribisch gebied is en een strategische samenwerkingspartner van China in de regio en zei dat de betrekkingen tussen China en Suriname een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt met een vruchtbare samenwerking op verschillende gebieden sinds het aangaan van diplomatieke banden.

China hecht groot belang aan zijn betrekkingen met Suriname en is bereid met Suriname samen te werken om voortdurend het politieke wederzijdse vertrouwen te vergroten en vriendschappelijke uitwisselingen en praktische samenwerking op verschillende gebieden uit te breiden ten voordele van de twee landen en volkeren, aldus Mao.

Er wordt aangenomen dat dit bezoek de betrekkingen tussen China en Suriname verder zal bevorderen om nieuwe ontwikkelingen te bereiken en een nieuw niveau te bereiken, voegde Mao eraan toe.

error: Kopiëren mag niet!