Kenia maakt de shortlist voor de marathon van Parijs 2024 bekend

DOOR CHRIS DINSDALE
15 april 2024 – De 128e Boston Marathon, ’s werelds oudste jaarlijkse marathon. Titelverdediger Hellen Obiri keert terug naar Boston, terwijl Team Kenia sterke marathonselecties onthult voorafgaand aan de Olympische Spelen in Parijs.

De Boston-race is de tweede grote marathon van 2024 en maakt deel uit van een reeks van zes races die steden over de hele wereld met elkaar verbindt

De Boston Marathon begon in 1897 met 15 lopers, meestal gehouden in april op Patriots’ Day, ter herdenking van de veldslagen van Lexington en Concord in 1775 aan het begin van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog tegen Groot-Brittannië.

De World Marathon Majors bestaan uit zes races wereldwijd: Londen, Boston, Berlijn, Chicago en New York, waarbij Tokio onlangs, in 2013, gepromoveerd is tot Major-status.

error: Kopiëren mag niet!