Zuid-Afrika Plant Beëindiging van Leeuwenfok voor Jacht

Op 3 april 2024 heeft Zuid-Afrika zijn voornemen aangekondigd om het fokken van leeuwen in gevangenschap voor jachtdoeleinden geleidelijk af te schaffen. Deze stap is een reactie op langdurige kritiek van natuurbeschermings- en dierenrechtenorganisaties op de omstreden praktijk waarbij grote katten worden gefokt om door vooral buitenlandse jagers te worden doodgeschoten. Minister van Milieu, Barbara Creecy, onthulde dat veredelaars twee jaar de tijd krijgen om vrijwillig te stoppen met deze activiteit. Terwijl de sector weerstand biedt, heeft de regering het voorstel goedgekeurd, wat de groeiende internationale oppositie tegen trofeejacht weerspiegelt. In Zuid-Afrika worden naar schatting 8.000 tot 12.000 leeuwen gehouden op ongeveer 350 boerderijen, vergeleken met ongeveer 3.500 wilde leeuwen.

error: Kopiëren mag niet!