Verklaring BEP inzake mishandeling Bennie Miranda, prominent BEP-lid

De Partij voor Broederschap en Eenheid (BEP) veroordeelt ten zeerste de laffe aanval en mishandeling van de bekende sociale media-persoonlijkheid Bennie Miranda, prominet lid van de partij, in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 april. Miranda werd van achteren aangevallen en ernstig mishandeld door meerdere aanvallers, waarbij medische behandeling noodzakelijk werd vanwege de ernst van zijn verwondingen.

Miranda staat bekend als een onverschrokken criticus, die politici bij naam noemt en zich niet laat weerhouden door intimidatie. Het is overduidelijk dat deze aanval bedoeld was om hem de mond te snoeren. Deze verwerpelijke daad lijkt voort te komen uit een gebrek aan tolerantie voor kritiek en het onvermogen om een eigen mening te vormen, maar eerder te handelen vanuit emotie.

Dit incident werpt de vraag op of dit het beeld van Suriname is dat wij aan de wereld willen presenteren. De BEP pleit voor een Suriname waarin democratische waarden gelden, waarin iedereen het recht heeft op vrije meningsuiting en kritiek. Helaas lijkt het erop dat deze universele rechten en standaarden alleen worden erkend en of getolereerd als deze de belangen van bepaalde groepen dienen.

We roepen zowel de regering, politieke partijen als maatschappelijke organisaties op om deze aanval op Miranda, te beschouwen als een laffe daad  en aanval op de democratie en deze krachtig te veroordelen. Individuele politici moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen en deze daad veroordelen. 

We vertrouwen erop dat de politie de aangifte serieus neemt, een grondig onderzoek instelt zodat de daders worden vervolgd en bestraft.

De aanval vond plaats op een rouwzitting te midden van getuigen, kort nadat Miranda een discussie had met enkele mannen die het op hem hadden gemunt. De BEP roept de gehele samenleving, vooral met het oog op de naderende verkiezingen, op tot verdraagzaamheid en het gezond verstand boven emoties te laten prevaleren. Wij betuigen ons medeleven aan Miranda en wensen hem een spoedig herstel toe.

BEP Media Team

error: Kopiëren mag niet!