Ramadan Village zamelt GYD $72,5 Miljoen in voor Palestina

Tijdens een evenement in Ramadan Village op 8 april 2024 werd GYD $72,5 miljoen opgehaald ter ondersteuning van Gaza en de bezette Palestijnse gebieden. President Irfaan Ali van Guyana herhaalde zijn oproep voor een staakt-het-vuren in Gaza, verwijzend naar de situatie als een “openbaar uitgezonden genocide”. Het bedrag, verzameld op de 27e nacht van Ramadan tijdens het ‘Qiyaam Lailatul Qadr’-evenement, werd overgedragen aan UNRWA door VN-residentiële coördinator voor Guyana, Yeşim Oruç. De president benadrukte de betekenis van liefdadigheid, vooral tijdens Laylat Al Qadr, en verklaarde dat deze donatie een uiting is van de Guyanese geest van liefde en naastenliefde. Hij benadrukte ook Guyana’s voortdurende steun aan Palestina op internationale platforms, inclusief de VN. Het evenement markeerde een historisch moment van solidariteit en ondersteuning vanuit Guyana voor Palestina te midden van het lopende conflict.

error: Kopiëren mag niet!