New York Betaalt $17,5 Miljoen Voor Schikking In Rechtszaak Over Hoofddoeken

New York City heeft ingestemd met een schikking van $17,5 miljoen na een rechtszaak aangespannen door twee moslimvrouwen, Jamilla Clark en Arwa Aziz, die beweerden dat hun rechten werden geschonden toen de NYPD hen dwong hun hijaabs af te doen voor arrestatiefoto’s. Deze schikking, ingediend bij de federale rechtbank van Manhattan, biedt compensatie aan individuen die gedwongen werden hun religieuze kleding te verwijderen voor foto’s tussen 16 maart 2014 en 23 augustus 2021. Na juridische kosten zullen de betalingen ongeveer $13,1 miljoen bedragen, met individuele uitbetalingen tussen de $7.824 en $13.125. De zaak leidde tot een beleidswijziging bij de NYPD in 2020, waarbij nu hoofdbedekking is toegestaan tijdens mugshots, mits het gezicht zichtbaar blijft. Deze aanpassing geldt voor alle religieuze hoofddeksels, inclusief tulbanden en keppeltjes. De overeenkomst is gezien als een positieve stap richting het respecteren van religieuze overtuigingen binnen wetshandhavingspraktijken.

error: Kopiëren mag niet!