De mysterieuze aanrakingen

“In mijn jeugd heb ik nooit in een spookhuis gewoond, maar mijn moeder heeft dat wel ervaren tijdens haar tienerjaren,” begint PatentedSpaceHook zijn verhaal. Hij deelt een griezelig voorval dat zich afspeelde in de buurt waar zijn moeder opgroeide. Meerdere huizen in die straat waren bekend om hun vreemde gebeurtenissen. In één verhaal ging het om een meisje dat plotseling aan een aneurysma overleed.

Na de begrafenis van het meisje besloot haar familie even het huis uit te gaan om de pijn van het verlies te verzachten. Ze vroegen de oom van de verteller – de broer van zijn moeder – om in hun afwezigheid voor de huisdieren te zorgen. De toenmalige vriend van zijn moeder en zijzelf vergezelden hem naar het huis, gedreven door nieuwsgierigheid en een verlangen om op de piano te spelen die in het huis stond.

Terwijl ze speelde, voelde ze plotseling iets langs haar enkels strijken. Denkende dat een kat uit de kelder was ontsnapt, schonk ze er eerst weinig aandacht aan. Echter, toen het weer gebeurde en ze niets onder de piano zag, zette angst zich vast in haar hart. Angstaanjagend genoeg voelde ze daarna duidelijk handen die haar benen stevig vastpakten. Overweldigd door angst rende ze naar de deur van de kelder om op haar vriend en broer te wachten.

Haar ontzetting was duidelijk merkbaar toen ze weer buiten stonden. Haar oom, bleek van schrik, onthulde toen dat de overleden dochter vaak een spelletje speelde met haar vader. Wanneer hij piano speelde, kroop ze onder de piano, greep zijn enkels en bewoog speels zijn voeten op en neer op de pedalen.

Dit verhaal voegt een mysterieus hoofdstuk toe aan de familiegeschiedenis van de verteller, een herinnering aan dat het paranormale soms dichterbij is dan we denken.–

error: Kopiëren mag niet!