Toename van Victoriaanse Ziekte Roodvonk: Herken de Symptomen

In Groot-Brittannië is er een dringende waarschuwing voor een toename van roodvonk, een bacteriële infectie die vooral kinderen treft. Met meer dan 12.000 gevallen in de recente maanden, hoewel lager dan het voorgaande jaar, benadrukt de Britse Health Security Agency het belang van het herkennen van symptomen zoals koorts, een schuurpapierachtige huiduitslag, keelpijn en gezwollen amandelen. Roodvonk, meestal een milde ziekte, kan ernstig worden zonder behandeling. Het wordt aangeraden medische hulp te zoeken bij vermoedens van roodvonk en de infectie kan worden beperkt met antibiotica. Belangrijk is ook om hygiënemaatregelen te volgen en thuis te blijven tot minstens 24 uur na aanvang van de behandeling om verdere verspreiding te voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!