USWNT verslaat Japan om de finale van de SheBelieves Cup 2024 te bereiken

Het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam (USWNT) heeft een spannende 2-1 overwinning behaald op Japan in de SheBelieves Cup, waarmee ze zich plaatsten voor de finale. Het evenement vond plaats op 6 april 2024 in het Mercedes-Benz Stadion in Atlanta, Georgia, en trok een recordaantal van 50.644 toeschouwers – het grootste aantal ooit voor een vriendschappelijke wedstrijd van het team. Japan scoorde al vroeg in de wedstrijd, maar de Amerikanen maakten gelijk door Jaedyn Shaw en namen later de leiding met een penalty van Lindsey Horan. Deze wedstrijd kenmerkte ook de terugkeer van Mallory Swanson na een blessure en de controverse rondom de jonge speler Korbin Albert na kritiek op haar social media posts. De winnaar van de wedstrijd tussen Canada en Brazilië zal het tegen de VS opnemen in de finale in Columbus.

error: Kopiëren mag niet!