Suriname behoort tot de veiligste landen in de regio 

In Suriname komt het soms voor dat we op onvoorziene momenten opgeschrikt worden door gewapende overvallen. Echter, tegen de verwachting in, betreft het hier vaak eigen burgers en niet zozeer het werk van internationale criminele netwerken. Dit in tegenstelling tot wat in verschillende andere landen binnen de Caribische Gemeenschap (Caricom) het geval is, waar internationale criminaliteit een grotere rol speelt.

Dit alles gezegd hebbende, staat Suriname bekend als een van de veiligste landen in de hele regio. De incidentele roofovervallen, hoe betreurenswaardig ook, brengen deze status niet in het geding. Het is juist de afwezigheid van internationale criminele activiteiten die ons land onderscheidt en bijdraagt aan de algemene veiligheid binnen onze grenzen.

In het Caribisch gebied, een centrum voor georganiseerde misdaad, bevinden zich enkele van de gevaarlijkste landen ter wereld met moordcijfers aanzienlijk hoger dan in Amerika. Jamaica spant de kroon met een moordcijfer bijna tien keer hoger dan het wereldwijde gemiddelde, gevolgd door Trinidad en Tobago en de Bahama’s. In januari alleen al registreerde Jamaica 65 moorden, resulterend in verhoogde reiswaarschuwingen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zuid-Afrika, gerangschikt op de zesde plaats wereldwijd, zag gemiddeld 75 moorden per dag vorig jaar, voornamelijk door zijn rol in de illegale drugshandel en wijdverbreide criminaliteit in diverse industrieën.

Ecuador wordt beschouwd als het gevaarlijkste land in Zuid-Amerika, met een toename van bendegeweld en recente aanvallen op de media en overheidsfunctionarissen, ondanks dat het land voorheen een van de laagste moordcijfers in de regio had.

error: Kopiëren mag niet!