McDonald’s Neemt Israëlische Vestigingen Over na Boycot

McDonald’s heeft aangekondigd zijn restaurants in Israël terug te kopen van franchisenemer Alonyal Limited, die 225 vestigingen bezit, om een omzetdaling tegen te gaan veroorzaakt door regionale boycots. Deze stap volgt op een controversiële aankondiging van Alonyal in oktober over het verstrekken van gratis maaltijden aan Israëlische soldaten, hetgeen leidde tot boycots in het Midden-Oosten en landen met grote moslimbevolkingen zoals Frankrijk, Maleisië en Indonesië. McDonald’s president van internationale ontwikkelingslicentiemarkten, Jo Sempels, benadrukt de inzet van het bedrijf voor de Israëlische markt en de belofte om meer dan 5.000 werknemers te behouden. De deal wordt naar verwachting in de komende maanden afgerond, terwijl McDonald’s erkent dat de huidige geopolitieke conflicten de merkprestaties blijven beïnvloeden.

error: Kopiëren mag niet!