Arsenal aan kop in Premier League na zege op Brighton

Arsenal heeft de toppositie in de Premier League heroverd door een indrukwekkende 3-0 overwinning op Brighton. Goals van Bukayo Saka, Kai Havertz en Leandro Trossard illustreerden een solide vertoning van de Gunners, waarmee ze nu één punt voorsprong hebben op Liverpool en Manchester City. Saka scoorde vanaf de penaltystip, gevolgd door Havertz met zijn vijfde goal in negen wedstrijden voor Arsenal. Invaller Trossard maakte tegen zijn voormalige club de 3-0 met een fraaie stift. De overwinning komt als een perfecte opmaat voor Arsenal’s Champions League kwartfinale tegen Bayern München en breekt Brighton’s ongeslagen thuisreeks sinds september. Arsenal positioneert zich met deze indrukwekkende prestaties als serieuze kanshebber voor de Premier League-titel, iets wat de club al twintig jaar niet meer heeft bereikt.

error: Kopiëren mag niet!