India: Tesla gaat locaties verkennen voor EV-fabriek van $3 miljard

Tesla zal deze maand locaties in India verkennen om een fabriek voor elektrische voertuigen (EV) op te zetten met een investering van maximaal $ 3 miljard, volgens een bericht van de Financial Times, als een impuls voor de plannen van premier Narendra Modi om de binnenlandse productie te versterken.

De fabriek zou een waarde van 2 tot 3 miljard dollar kunnen hebben, meldde FT woensdag, daarbij verwijzend naar twee mensen met kennis van de plannen.

Tesla zal zich volgens het bericht concentreren op de staten Maharashtra, Gujarat en Tamil Nadu die al over autohubs beschikken.

India heeft vorige maand de importtarieven op bepaalde EV’s verlaagd voor autofabrikanten die bereid zijn minstens 500 miljoen dollar te investeren en binnen drie jaar met de binnenlandse productie in het land te beginnen.

“De regering van India heeft een plan goedgekeurd om India te promoten als productiebestemming, zodat e-voertuigen met de nieuwste technologie in het land kunnen worden geproduceerd”, zei de regering vorige maand.

Modi ontmoette Tesla-CEO Elon Musk in juni en nodigde hem uit om investeringsmogelijkheden in India voor elektrische voertuigen te onderzoeken.

error: Kopiëren mag niet!