VS gaat 1 miljard dollar investeren om van diesel naar elektrische schoolbussen over te stappen

De VS heeft bijna 1 miljard dollar aan subsidies aangekondigd om dieselaangedreven schoolbussen te vervangen door elektrische voertuigen met een lagere uitstoot. De Environmental Protection Agency (EPA) zal geld uitbetalen aan 280 schooldistricten die 7 miljoen kinderen in het hele land bedienen in een poging om schadelijke luchtvervuiling tegen te gaan en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

“Vandaag versnellen we opnieuw de transitie naar elektrische en emissiearme schoolbussen in Amerika, waarmee we een gezondere toekomst helpen veiligstellen waarin al onze kinderen schonere lucht kunnen inademen”, zei de EPA-beheerder Michael Regan in een verklaring.

De uitstoot van dieselmotoren wordt in verband gebracht met een hoger percentage astma, kanker en schoolverzuim.

Gekleurde gemeenschappen en mensen die in wijken met lage inkomens wonen, hebben vaker last van hogere luchtvervuilingspercentages.

error: Kopiëren mag niet!