UEFA Euro 2024 wedstrijdschema

DOOR CHRIS DINSDALE
14 juni 2024 – 14 juli 2024 – Het UEFA European Championship vindt voor de tweede keer plaats in Duitsland, nadat eerder het toernooi van 1988 plaatsvond. Tijdens de 17e editie van het pronkstuk strijden 24 teams om Europees kampioen te worden.

Duitsland opent het toernooi tegen Schotland op 14 juni in de Allianz Arena in München, voordat het wordt geconfronteerd met wedstrijden met Hongarije en Zwitserland, de andere teams in Groep A. Regerend kampioen Italië trapt zijn campagne af tegen Albanië in Dortmund, in een fel competitieve Groep B die omvat ook Spanje en Kroatië. Toernooifavorieten Frankrijk en Engeland, elk genietend van hun getalenteerde generaties, beginnen hun zoektocht naar zilverwerk tegen respectievelijk Oostenrijk en Servië, terwijl debutanten Georgië hun UEFA Euro-avontuur beginnen tegen Turkije.

Sinds de eerste Europese kampioenschappen in 1960 hebben 10 teams de trofee gewonnen. Duitsland en Spanje zouden beide voor de vierde keer de Henri Delaunay Cup kunnen winnen, waarbij de gastheren hun eerste titel sinds 1996 nastreven.

In totaal worden er gedurende vier weken 51 wedstrijden gespeeld op 10 locaties, waarbij de finale op 14 juli wordt gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn.

error: Kopiëren mag niet!