Parlementsvoorzitter Zuid-Afrika Treedt Af Wegens Corruptieonderzoek

Nosiviwe Mapisa-Nqakula, de parlementsvoorzitter van Zuid-Afrika, is afgetreden naar aanleiding van een corruptieonderzoek dat waarschijnlijk de positie van het regerende Afrikaans Nationaal Congres (ANC) in de aankomende verkiezingen in mei zal beïnvloeden. De beschuldigingen tegen haar gaan over het vragen van hoge steekpenningen tijdens haar tijd als minister van Defensie, wat ze ontkent. Deze stap komt terwijl het ANC kampt met dalende peilingen te midden van economische problemen en beschuldigingen van corruptie. Mapisa-Nqakula benadrukte in haar ontslagbrief dat haar besluit om af te treden geen schuldbekentenis is, maar een poging om haar goede naam te zuiveren. Haar plaatsvervanger, Lechesa Tsenoli, zal haar opvolgen als voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!