Door Franse autoriteiten overgedragen voortvluchtige verdachte aangehouden te Albina

Man verdacht van misdrijf in november 2022 met dodelijk slachtoffer in Drambrandersgracht

De voortvluchtige verdachte G.S. is donderdag 28 maart door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname aangehouden, nadat hij kort daarvoor door de Franse autoriteiten was overgedragen aan de Brigade van de Militaire Politie op de grenspost te Albina. Deze verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau te Paramaribo.

G.S. die gezocht werd, wordt ervan verdacht zich op 15 november 2022 schuldig te hebben gemaakt aan een ernstig misdrijf in de Drambrandersgracht te Paramaribo, waarbij het slachtoffer Nijon Keith Tamier overleed. 

Verder heeft deze verdachte zich ook schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet op Verdovende Middelen en de Vuurwapenwet. Na zijn daad maakte hij zich uit de voeten en wist geruime tijd uit handen van de politie te blijven.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld ter zake verschillende ernstige strafbare feiten.

Het onderzoek duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!