Aangescherpte KPS-operatie ‘Zero Tolerance’ moet einde maken aan georganiseerde criminaliteit

Kort na de installatie van de korpschef Bryan Isaacs van het Korps Politie Suriname (KPS), hebben op verschillende plekken in het land gewapende berovingen plaatsgevonden, zoals in het district Saramacca, het binnenland en recentelijk in een café bij de International Mall aan de Ringweg-Zuid. 

De operatie “Zero Tolerance” is na de gewapende beroving bij het café per direct aangescherpt en zal de politie korte metten maken met zij die van plan zijn de samenleving angst aan te jagen, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdag 4 april.

Deze veiligheidsoperatie, die landelijk is ingesteld. bestaat uit verschillende politie-eenheden die repressief in het veld zullen optreden of te wel antwoord zullen geven op alle vormen van de harde en steeds brutaler wordende criminaliteit. De korpschef geeft verder aan, dat alles in het werk gesteld zal worden om de criminaliteit een halt toe te roepen dan wel in te dammen. Het veiligheidsgevoel binnen de samenleving moet terug.

De politie zal eenmaal 24 uur bezig zijn met opsporingswerkzaamheden totdat alle leden van bendes die verantwoordelijk zijn voor de gepleegde misdrijven, in de kraag zijn gevat. De rechercheurs en interventie-eenheden zijn onvermoeibaar bezig en met de aanknopingspunten is het een kwestie van tijd voordat deze verdachten ingerekend zijn.

Aan de samenleving wordt gevraagd alert en waakzaam te blijven en alle verdachte handelingen die zij waarnemen direct door te spelen aan de politie. “Uw medewerking is van eminent belang om Suriname weer veilig te kunnen maken.”

error: Kopiëren mag niet!