8 weken durende Basis Diplomaten Cursus 2024 gestart

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft dinsdag 2 april de start verricht van de ‘Basis Diplomaten Cursus 2024’. Deze cursus wordt verzorgd door het Suriname Diplomaten Instituut, een werkarm van het ministerie van BIBIS. 

Elizabeth Bradley, directrice Internationale Samenwerking van het ministerie van BIBIS, die de introductie verrichtte, hield de deelnemers de belangrijkste focus gebieden voor, die in de acht weken durende cursus aan de orde zullen komen. Deze omvatten, onder andere, het actief luisteren en onderhandelen, de fundamentele vaardigheden voor diplomaten om effectief te communiceren en tot overeenstemming te komen, praktische vaardigheden zoals kennis van kleding en protocol, alsook de Engelse taal, die zeer belangrijk is voor internationale relaties en bij onderhandelingen over zaken als tarieven en klimaat. 

“Diplomatie is een krachtig instrument van het buitenlands beleid”, aldus Ramdin.

Hij benadrukte het belang van zelfdiscipline, voortdurend leren, strategisch en analytisch denken, evenals volharding en doorzettingsvermogen als belangrijke vaardigheden voor diplomaten.

error: Kopiëren mag niet!