Vietnamveteraan met Dementie Sterft na Fysiek Incident met Politie

Carl Grant, een 68-jarige Vietnamveteraan met dementie, overleed zes maanden na een tragisch incident met de politie in Alabama. Grant, die per ongeluk probeerde een huis binnen te gaan waarvan hij dacht dat het van hem was, werd door politieagent Vincent Larry de trap afgeduwd en naar het UAB-ziekenhuis in Birmingham gebracht wegens hoofdletsel. In een poging het ziekenhuis te verlaten, werd Grant door Larry met een heupworp op de grond gegooid, met ernstig ruggenmergletsel tot gevolg. Dit incident en Grants daaropvolgende verlamming werden vastgelegd op bewakingsbeelden en bodycams. Grants verwarring en onvermogen om basale vragen te beantwoorden, deden de vermoedens van dementie bevestigen. Het incident, dat begon met een misverstand op Super Bowl-zondag, trok nationale aandacht en roept vragen op over het omgaan met dementiepatiënten door de politie.

error: Kopiëren mag niet!